Qigong

 

 

 

Dayan Qigong Center Denmark

QIGONG - KUNLUN DAYAN QIGONG

Hvad er Qigong?

 

Direkte oversat betyder Qigong "energi-arbejde". Qigong er kinesiske øvelser, som anvender åndedræt og afslapning til at opnå afstresning og styrkelse af helbredet.

Qigong er en del af kinesisk kultur og medicin, som bruger både bevægelse og meditation. Det praktiseres af millioner af mennesker over hele verden, som en behagelig måde at holde sig smidig og sund. Der er mange slags Qigong - det vi underviser i, hedder Kunlun Dayan Qigong, og har været udøvet i næsten 2000 år.

 

Autentisk Qigong

 

Peter Andersen har trænet Dayan Qigong siden 1998. Han er en nær elev af Mester Tse Wei Jing (Michael Tse) og er autoriseret til at undervise i Dayan Qigong. Mester Tse er selv en af de få, der er blevet betroet af Stormester Yang Mei Jun til at videreføre Dayan Qigong.

 

 

Hvad er Kunlun Dayan Qigong?

 

Dayan betyder "vildgås" og er en stil af Qigong, der stammer fra Kunlun bjergene nær Tibet i Vestkina; heraf navnet Kunlun Dayan Qigong. Dayan Qigong er ca. 1.800 år gammel, altså meget ældre end Tai Chi, og inkluderer flere forskellige former såsom "Balancing Gong", "Green Sea Swimming Dragon Gong" og "Plum Blossom Gong".

 

I løbet af Jin dynastiet, år 265 til 420 e.kr., var Kunlun bjergene et tilflugtssted for Taoistiske og Buddhistiske munke. Her studerede de de vilde gæs, som delte bjergene med dem. Disse gæs, "Bar-headed geese", flyver højere og lever længere end nogen anden art af gæs. Ved at kombinere deres viden om kinesiske medicinalprincipper med fuglenes naturlige bevægelser, udviklede munkene en meditativ og elegant måde at træne og helbrede kroppen på.

 

 

 

Mester Michael Tse

 

 

 

Den åndelige grundlægger af Dayan Qigong var en munk ved navn Dao An. Ifølge traditionen blev Dayan Qigong videregivet til kun én person i hver generation og måtte først videregives når indehaveren af færdigheden rundede 70 år.

 

Efter 25 generationer kom det til Yang De Shan, som lærte det videre til sit barnebarn Yang Meijun (døde i 2002 i en alder af 106 år). Hun begyndte at lære fra hun var 13 år gammel og skjulte sin viden om Dayan Qigong lige fra den japanske besættelse og gennem hele kulturrevolutionen. Efter at have været vidne til de store ødelæggelser og tab besluttede hun i 1978, da hun var over 80 år, at åbne færdigheden for offentligheden. Hun blev hurtigt kendt over hele Kina og blev endda anerkendt af den kinesiske regering, som en af Kina's "nulevende nationalskatte".

 

Selvom Stormester Yang underviste tusinder af mennesker, blev kun fem elever fra inderkredsen betroet at undervise udenfor Kina. En af disse er Michael Tse (ses på billedet til venstre sammen med Stormester Yang). Master Tse har tilbragt de sidste mange år med at undervise i og fremme denne unikke færdighed i vesten. Han afholder seminarer i Danmark en gang om året.

 

 

 

 

 

Hvad vil jeg lære i klasen?

 

Vi har et fast læringsprogram, som indeles i:

 

"Balancing Gong" som har fokus på holdning, åndedræt og afslapning.

"Healthy living gong", dele 1, 2 og 3, der udvikler fitness, balance, koordination, styrke og evnen til at stresse af. Dette lægger fundamentet for at kunne træne de mere avancerede former.

 

“Wild Goose - 1st and 2nd 64”. Dayan Qigong omfatter mange former, men kernen består af to sæt med 64 bevægelser hver. I disse former glider den ene bevægelse over i den anden for at danne et fuldendt hele. De går gennem alle kroppens systemer, så den bliver renset og styrket.

 

"Meditation". De forskellige øvelser får energien ("Qi") og cirkulationen i gang. Meditation hjælper os til at samle og holde fast på denne Qi såvel som at klare sindet, så vi får indre ro og overskud.

 

 

 

“Qigongens bevægelser er som det kogende vand på tebladene. Meditationen er at lade teen trække”

Mester Tse Wai Jing (Michael Tse)