Shaolin Kung Fu

SHAOLIN KUNG FU - CHUN YUEN QUAN

 

 

 

Dayan Qigong Center Denmark

Hvad er Chun Yuen Quan?

 

Chun Yuen Quan forbedrer kropsholdningen. Det er godt for rygraden og de indre organer, specielt hjerte og lunger. Når vi bliver ældre, kan kroppen blive tungere og mindre mobil. Denne træningsform udvikler ‘knogle qi’, styrker blodcirkulationen og gør, at kroppen føles let og smidig, så man kan føle sig yngre i både krop og sind. Chun Yuen er passende til folk i alle aldre, og kan tilpasses alle niveauer.

 

 

Historien om Chun Yuen Quan

 

Chun Yuen Quan er en kampkunst, som også er god for holdning og helbred. Denne kampkunst har sin oprindelse fra det nordlige Shaolin tempel i Henan provinsen i Kina, men gik videre gennem Bejing Opera. En række kampkunstarter, som ellers ville have gået tabt gennem den japanske invasion og den kulturelle revolution, overlevede og blev videreudviklet gennem operaen.

 

Stormester Wu Chun Yuen, som trænede Michael Tse, lærte kampkunsten fra Mester Wang Ping, som var træner for skuespillerne i operaen i Beijing. I traditionel kinesisk opera er der mange forestillinger, som portrætterer historiske hændelser, specielt hændelser, som gør ære på berømte generaler. Derfor var det vigtigt, at skuespillerne havde kendskab om ægte kampkunst, så forestillingene blev mest mulig autentiske.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvad vil jeg lære i klassen?

Indenfor Chun Yuen finder vi en række former, både med og uden våben. Af former uden våben har vi eksempelvis Xing Shou, Miju Quan (Secret Ancestor Fist), og Da Bei Gong (Great Sadness Gong). Af våbenformer har vi bl.a. Damo Staff, General Yangs Spear og Green Dragon Sword.