Wing Chun

 

 

 

Dayan Qigong Center Denmark

WING CHUN - WING CHUN KUEN

 

Hvad er Wing Chun?

 

 

Wing Chun Kung Fu er en af de mest effektive og populære selvforsvarsformer, som eksisterer i dag.

 

Kampkunsten er enkel og direkte, og lærer dig at bruge modstanderens energi, for at forsvare dig selv. At bruge styrke er faktisk imod de grundlæggende principper i Wing Chun. Derfor kan, i modsætning til mange andre kampsportsformer, Wing Chun praktiseres hele livet.

 

Wing Chun er relativt let at lære, og er ikke kun beregnet til unge og stærke mennesker, da den er baseret på følsomhed, fodarbejde, korrekt position og timing. Desuden styrker Wing Chun Kung Fu også vores helbred.

 

 

Historien om Wing Chung

 

Det siges, at Wing Chun var udviklet for over 400 år siden af nonnen Ng Mui fra det sydlige Shaolin tempel. Hendes første student var en ung kvinde, der hed Yim Wing Chun, og kampkunsten er opkaldt efter hende.

 

Meget af populariteten krediteres Great Grandmaster Ip Man, som bragte kampkunsten fra Kina til Hong Kong. Han underviste en række studenter, som bragte kendskaben videre ud i verden, og hans mest kendte student, er legendariske Bruce Lee. Da Ip Man gik bort, tog hans ældste søn, Grandmaster Ip Chun sin fars rolle. Han har gennem mange år undervist over hele verden, og selv i en alder af over 85 år rejser han rundt og underviser.

 

 

 

 

 

 

 

 

ip chun og peter and

Hvad vil jeg lære i klassen?

 

 

Du vil starte med at lære det første sæt, Siu Lim Tao og de grundlæggende principper, som bruges i Chi Sau (Sticking Hands). Derefter vi du lære Tsum Kui, Biu Jee, osv..

Der er focus på Chi Sau og praktiske applikationer helt fra starten.

 

Mester Michael Tse er en af Grandmaster Ip Chun’s mest erfarne studenter, som underviser i Europa. Peter Andersen har været elev hos Mester Tse siden 1998 og været på besøg hos Ip Chun i Hong Kong sammen med ham.