Dayan Qigong Center Denmark

QIGONG - KUNLUN DAYAN QIGONG

Hvad er Qigong?


Direkte oversat betyder Qigong "energi-arbejde". Qigong er kinesiske øvelser, som anvender åndedræt og afslapning til at opnå afstressning og styrkelse af helbredet.

Qigong er en del af traditionel kinesisk kultur og medicin, og anvender en kombination af både bevægelse og meditation.

Qigong udøves af millioner af mennesker over hele verden, som på en behagelig måde kan holde sig smidige og sunde.

Der er mange slags Qigong. Stilarten, der undervises i her, hedder Kunlun Dayan Qigong, og har været udøvet i næsten 2000 år.


Autentisk Qigong


Peter Andersen har trænet Dayan Qigong siden 1998. Han er en nær elev af Mester Tse Wei Jing (Michael Tse) og er autoriseret til at undervise i Dayan Qigong. Mester Tse er selv en af de få, der blev betroet af Stormester Yang Mei Jun til at videreføre Dayan Qigong.Kunlun Dayan Qigong


Dayan betyder "vildgås" og er en stil af Qigong, der stammer fra Kunlun bjergene nær Tibet i Vestkina; heraf navnet Kunlun Dayan Qigong. Dayan Qigong er ca. 1.800 år gammel, og altså meget ældre end fx Tai Chi. Stilarten inkluderer adskillige bevægelsessæt og meditationsformer som henvender sig til kroppens forskellige væv og energikanaler. Af forskellige Qigong serier kan nævnes "Green Sea Swimming Dragon Gong", "Cotton Palm" og "Plum Blossom Gong".


I løbet af Jin dynastiet, år 265 til 420 e.kr., var Kunlun bjergene et tilflugtssted for Taoistiske og Buddhistiske munke. Her studerede de de vilde gæs, som de delte bjergene med. Disse gæs, "Bar-headed geese", flyver højere og lever længere end nogen anden art af gæs. Ved at kombinere deres viden om kinesiske medicinalprincipper med fuglenes naturlige bevægelser, udviklede munkene en meditativ og elegant måde at træne og helbrede kroppen på.Mester Michael TseDen åndelige grundlægger af Dayan Qigong var en buddhistisk munk ved navn Dao An. Ifølge traditionen blev Dayan Qigong kun videregivet til én person i hver generation og måtte først videregives når indehaveren af færdigheden rundede 70 år.


Efter 25 generationer kom det til Yang De Shan, som lærte det videre til sit barnebarn Yang Meijun. Hun begyndte at lære fra hun var 13 år gammel og skjulte sin viden om Dayan Qigong lige fra den japanske besættelse og gennem hele kulturrevolutionen. Efter at have været vidne til de store ødelæggelser og tab besluttede hun i 1978, da hun var over 80 år, at åbne færdigheden for offentligheden. Hun blev hurtigt kendt over hele Kina og blev endda anerkendt af den kinesiske regering, som en af Kina's "nulevende nationalskatte". Stormester Yang gik bort i 2002 i en alder af 104 år.


Selvom Stormester Yang underviste tusinder af mennesker, blev kun fem elever fra inderkredsen betroet at undervise udenfor Kina. En af disse er Michael Tse (ses på billedet til nedenfor sammen med Stormester Yang). Mester Michael Tse har tilbragt de sidste mange år med at undervise og fremme denne unikke færdighed i vesten. Han afholder seminarer i Danmark en gang om året.Hvad lærer man på Qigongholdet?


Vi har et fast læringsprogram, som indeles i:


  • Balancing Gong

Har fokus på holdning, åndedræt og afslapning.

 

  • Healthy Living Gong, dele 1, 2 og 3

Udvikler fitness, balance, koordination, styrke og evnen til at stresse af. Dette lægger fundamentet for at kunne træne de mere avancerede former.


  • Wild Goose - 1st and 2nd 64

Dayan Qigong omfatter mange former, men kernen består af disse to sæt med 64 bevægelser hver. I disse former glider den ene bevægelse over i den anden for at danne et fuldendt hele. De går gennem alle kroppens systemer, så den bliver renset og styrket.


  • Meditation

De forskellige øvelser får energien ("Qi") og cirkulationen i gang. Meditation hjælper os til at samle og holde fast på denne Qi såvel som at klare sindet, så vi får indre ro og overskud.
“Qigongens bevægelser er som det kogende vand på tebladene.

Meditationen er at lade teen trække”


- Mester Tse Wai Jing (Michael Tse)