Dayan Qigong Center Denmark

WING CHUN - WING CHUN KUEN


am til Hong Kong for at besøge Grandmaster Ip Chun.

Hvad er Wing Chun?


Wing Chun Kung Fu er en af de mest effektive og populære selvforsvarsformer, som eksisterer i dag.


Kampkunsten er enkel og direkte, og lærer dig at bruge modstanderens energi til at forsvare dig selv. Det er imod de grundlæggende principper i Wing Chun at bruge styrke, og derfor kan man, i modsætning til mange andre kampsportsformer, praktisere Wing Chun hele livet.


Wing Chun er relativt let at lære, og er ikke kun beregnet til unge og stærke mennesker. Wing Chun bygger på principper der kan trænes af alle og er baseret på følsomhed, fodplacering, korrekt kropsposition og timing. Desuden styrker Wing Chun Kung Fu også vores helbred og balancerer temperamentet.
Wing Chun's historie


Det siges at Wing Chun blev udviklet for over 400 år siden af nonnen Ng Mui fra det sydlige Shaolin tempel. Hendes første elev var en ung kvinde, der hed Yim Wing Chun, og kampkunsten er opkaldt efter hende.


Meget af populariteten skyldes Great Grandmaster Ip Man, som bragte kampkunsten med sig fra Kinas fastland til Hong Kong. Han underviste en lang række elever, som bragte kendskabet videre ud i verden, og hans mest kendte student, er legendariske Bruce Lee. Da Ip Man gik bort, overtog hans ældste søn, Grandmaster Ip Chun sin fars rolle.

Han har gennem mange år undervist over hele verden, og selv i en alder af over 85 år rejser han rundt og underviser. 
ip chun og peter and


 Hvad lærer man på holdet?Du starter med at lære det første sæt, Siu Lim Tao og de grundlæggende principper, som bruges i Chi Sau (Sticking Hands). Derefter vi du lære Tsum Kui, Biu Jee, osv..

Der er focus på Chi Sau og praktiske selvforsvarsteknikker helt fra starten.


Mester Michael Tse er en af Grandmaster Ip Chun’s mest erfarne elever, der underviser i Europa. Peter Andersen har været elev hos Mester Tse siden 1998 og har ved flere lejligheder taget med ham til Hong Kong for at besøge Grandmaster Ip Chun.